Ta sig runt

Halmstad är Sveriges 19:e största stad och den är ligger strategiskt på Sveriges vackra västkust. Detta gör orten till en mycket populär plats att besöka både för svenska och utländska turister. Att ta sig till orten är inga problem, här finns både flygplats, goda tågförbindelser och en stor hamn. Men hur är det då att ta sig runt när man väl är på plats i Halmstad?

Kommunala transportmedel

Ta sig runt

Staden är som sagt en tätort vilket innebär att förbindelserna inom staden är mycket bra. Österskan är den centrala busstationen och den är belägen mitt i staden. Härifrån utgår busstrafik med 14 olika linjer som tar en vart man vill inom Halmstads gränser. Biljetter kan köpas enkelt på en rad olika ställen och återförsäljare. Det går även bra att lösa biljett på bussarna, man måste dock betala med betalkort då kontanter inte accepteras här. Det finns en rad olika biljettalternativ att välja mellan för resenärerna- allt ifrån periodbiljetter för den som reser ofta till enkelbiljetter och biljetter giltiga i 24 timmar för den som är på tillfälligt besök i staden.

För den som inte vill ta bussen finns det i staden flera olika taxibolag att välja mellan. Här kan man lätt få tag på en taxi avsett om det gäller en kortare resa inom stadens gränser eller att ta sig till flygplatsen eller andra liknande platser.

Ta cykeln

Vill man uppleva Halmstad från en annan vinkel så går det alldeles utmärkt att ta cykeln. I Halmstad kommun har man inställningen att det skall vara enkelt att ta sig fram med cykel och detta har resulterat i över 29 mil av cykelbanor. På utvalda platser i staden kan man få en speciellt framtagen cykelkarta som underlättar orienteringen under cykelturerna. Utanför staden finns det också många trevliga cykelleder att upptäcka så som Banvallsleden eller Kattegattleden.